Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

3 augusti - 7 augusti
kl. 09.30 - 16.00
ABF-huset

Sommaraktivitet: Musikalkurser för barn och unga

Musikalkurser för barn och unga

Det finns en mängd olika alternativ för barn som vill hålla på med sång och musik. Gemensamt för många av dessa är ett elitistiskt tänkande och en fixering vid prestation. Ett annat alternativ kan vara i ett sammanhang med stora grupper där man knappt syns.

Barnmusikalkursen, som är Operavolutions första del, vill erbjuda ett alternativ där det inte handlar om vokal prestation eller scenisk perfektion, det handlar om att hitta sitt eget uttryck samtidigt som man lustfyllt lär sig hantverket scenkonst och växer med uppgiften. ALLA är lika viktiga på scenen oavsett om man har en eller tio repliker. Ett viktigt mål är att få barnen förstå just detta. Självklart är det viktigt att utmana barnen, vilket vi gör konsekvent; ibland är det en svår sång, en lurig replik eller dans, men ibland ligger utmaningen i att man måste förstå att man kan ha en liten roll men ändå är lika viktig och göra en lika engagerad insats.

Nu kan vi åter erbjuda en gratis kurs för Eskilstunas barn och unga, tack vare ABF Sörmland och lovstödet som delats ut av Eskilstuna kommun!

Medverkande
Hannah Lundgren, koreograf och dansare
Andrea Hagman, operasångerska och regissör leder kursen

Upplägg
Vi sjunger - solo och i stämmor, dansar, spelar teater, leker och har massor av kul!

Vi avslutar med en liten föreställning på utomhusscenen vid Rademachersmedjorna dit en familjemedlem eller vän är välkommen.

När
Vecka 32 - start måndag 3 augusti och avslutning fredag 7 augusti
7-11 år, måndag-fredag 09.30-12.30
12-16 år, måndag-fredag 13.00-16.00

Plats
ABF-huset i Eskilstuna, Kungsgatan 14

Anmälan
Evenemanget är kostnadsfritt men anmälan krävs och sker till robert.bergendorff@abf.se

COVID-19
I linje med den fortsatt rådande pandemin så kommer maxantalet vara 20 personer per grupp, som sedan delas upp i två mindre grupper på plats, så ordentligt med utrymme finns för att säkra avstånd mellan deltagarna. Handsprit och tvål finns naturligtvis på plats. Deltagande får inte ske vid sjukdom eller sjukdomssymptom.

ABF Sörmland är ett studieförbund i Eskilstuna, Katrineholm, Vingåker, Strängnäs, Gnesta, Nyköping, Oxelösund, och Trosa. Hos oss är du varje dag välkommen på kurser, föreläsningar och aktiviteter inom föreningslivet! Läs mer om oss på www.sormland.abf.selänk till annan webbplats

Information
Biljettinformation Kostnadsfritt!
Evenemangsplats ABF-huset

Kungsgatan 14, Eskilstuna