Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

24 oktober
kl. 10.45 - 16.00
Eskilstuna konstmuseum

Invigning: Charlotte Walentin – Prepositioner

Charlotte Walentin är Carl-Axel Valéns stiftelses konststipendiat år 2020. Hon tilldelas stipendiet för att hon under drygt två decennier ”visat på ett imponerande flöde av rumsligt starka skulpturala verk som vibrerar av poesi och sensualism” och att hennes verk ”berör på djupet”.

Välkommen till invigning och stipendieutdelning klockan 11.00

Vi öppnar museet 10.45 för max 40 föranmälda gäster.
Päivi Ernkvist, konstnär, inviger utställningen.

Du anmäler dig till invigningen genom att ringa 016 710 13 69 eller mejla konstmuseet@eskilstuna.se

Invigningen kan ses LIVE via museets Facebook med start klockan 11.00.
Klockan 12.00–16.00 är museet öppet för alla!

Charlotte Walentin

Charlotte Walentin arbetar med små nyanser och små gester. Verkens storhet och effekt blir synlig först när du går in i utställningsrummet och kan komma nära konstverken. Där och då blir det tydligt vilket hantverksskickligt handlag som varsamt, långsamt och metodiskt format verken. Materialiteten är central.

Utställningens titel, Prepositioner, syftar till verkens relation till rummet, men även till olika förhållanden inom verken och mellan verken. Precis som språkets prepositioner som har till uppgift att påvisa förhållanden mellan personer, saker och platser. Verken i utställningen är alla gjorda i tunna lager av tusch, målade på tyg, som sedan antingen har konstruerats eller dekonstruerats till att bli både målningar och objekt.

Charlotte Walentin är född 1965 i Uppsala. Hon bor och arbetar i Malmö och gick ut Konsthögskolan i Malmö år 1999. Hon är representerad vid flera museer runt om i Sverige och har ställt ut både nationellt och internationellt sedan hon gick ut konsthögskolan. Hon arbetar även med offentlig konst, som vi kan se i bland annat Uppsala, Lund och Stockholm.

Carl-Axel Valéns stiftelse

Carl-Axel Valéns stiftelse delar årligen ut ett konststipendium med syfte till fortbildning för konstnären. I stipendiet ingår även en utställning på Eskilstuna konstmuseum.

Alla är varmt välkomna till öppningsdagen!

Vi ber dig som besöker oss om hjälp med att hålla avstånd till övriga besökare. Personalen på museet säkerställer att det inte är fler besökare i utställningshallarna än vad rekommendationerna säger. Vid minsta sjukdomssymptom ber vi dig stanna hemma.

Utställningen pågår till och med 31 januari 2021.
Bild: Charlotte Walentin, Hiatus 5 (detalj), 2020

Information
Evenemangsplats Eskilstuna konstmuseum

Munktellstaden, Portgatan 2, Eskilstuna

Arrangör Eskilstuna konstmuseum 016-710 13 69 Skicka e-post Länk till arrangör