Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

10 februari - 12 februari
kl. 00.00
Digitalt evenemang

Folk och Kultur 2021

LoggaFolkochKulturpng

Vikten av kulturpolitiska samtal och möten har aldrig varit större i en tid då konsten och kulturen har drabbats hårt av effekterna av Covid-19. Folk och Kultur tror på den breda dialogen inom alla politikerområden och erbjuder, för fjärde året i rad, en tvärsektoriell nationell plattform med nytänkande i fokus. Därför ställer Folk och Kultur om till ett digitalt konvent och sänder från Eskilstuna i februari 2021.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria blir även denna gång Folk och Kulturs officiella beskyddare. Sveriges riksdags talman Andreas Norlén (M), statsminister Stefan Löfven (S) och kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) deltar vi det digitala konventet för att markera vikten av kulturpolitiska samtal.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, Centerpartiets partiledare Annie Lööf och Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar medverkar med visionära framtids­spaningar.

Folk och Kultur blir digitalt denna gång. Konventet genomförs från Scenkonst Sörmlands studio i Eskilstuna under 10-12 februari, med samtliga sändningar öppna för allmänheten. Programmet släpps 28 januari.

Från 28 januari kan du skapa ett konto på konventets digitala plattform, som gör att du kostnadfritt kan ta del av allt innehåll under Folk och Kultur 2021.

Den regionala kulturen betyder så mycket för Sveriges kulturliv och för människors vardag runt om i landet. Jag ser fram emot Folk och Kultur, vi behöver denna mötesplats, för att tillsammans arbeta för att Sverige fortsatt ska vara en kulturnation att räkna med.

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind

Coronapandemin har slagit hårt mot hela kulturbranschen, men kris kan också innebära utveckling. Det är tid för omställning och nytänkande både i politiken och i samhället och vi hoppas på ett fokus #framåt på vår gemensamma mötesplattform.

Linde Sjöstedt, projektledare Folk och Kultur

Folk och Kultur är ett kulturpolitiskt konvent. Initiativtagare till Folk och Kultur är Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbets­råd. Konventet har utvecklats i nära samarbete med Eskilstuna kommun och Region Sörmland och flera hundra externa arrangörer och utställare. Folk och Kultur äger sedan starten 2018 rum årligen i Munktellstaden i Eskilstuna.

Informationen här uppdateras löpande. Se även folkochkultur.selänk till annan webbplats.

Information
Biljettinformation Kostnadsfritt för digitala besökare
Evenemangsplats Digitalt evenemang
Arrangör Folk och Kultur Länk till arrangör