Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

14 mars - 23 augusti
kl. 12.00 - 16.00
Eskilstuna konstmuseum

Lotta Hannerz – Enslinje

Exempelbild

Lotta Hannerz arbetar med hur vi förhåller oss till vår verklighet. Hon samlar fragment, insikter och missuppfattningar som får slå rot och gro. Hon arbetar brett med måleri, skulptur och installationer. Varje verk bestämmer visserligen själv sin form, men likt en trädgårdsmästare ympar, beskär och odlar hon sedan dessa betraktelser och på så sätt växer verken fram.

Hennes verk kan liknas vid ett teatersällskap som för en dialog med varandra och med betraktaren, men där alla innehar sin egen huvudroll. Det som presenteras må vara bekant men inger ett visst tvivel. Eller för att citera Hannerz själv ”gungfly är den fasta punkten i min tillvaro”.

Lotta Hannerz, född 1968, är utbildad vid Konstfack och Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Hennes verk har visats runt om i världen och hon har mottagit flertalet större stipendier. Flera viktiga verk finns representerade runt om på museerna i Sverige och Tyskland. I denna separatutställning med titeln Enslinje visas både nya och äldre verk, men Hannerz blickar även framåt.

Bild: Skin Deep

Information
Evenemangsplats Eskilstuna konstmuseum

Munktellstaden, Portgatan 2, Eskilstuna

Arrangör Eskilstuna konstmuseum 0167101369 Skicka e-post Länk till arrangör