Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

23 juni - 25 oktober
kl. 00.00
Eskilstuna konstmuseum

Landet ovan regnbågen

Lämna verkligheten utanför för en stund och häng med in i barnbildernas drömska värld, någonstans ovan regnbågen. Här är ingenting, och precis allting, som det ska!

Bilderna du möts av i utställningen är en blandning från många olika samlingar och tidsepoker. Tillsammans bildar de ett utsnitt av allt färgsprakande, fantastiskt och magiskt som går att finna i Svenskt barnbildarkiv.

Bilderna som valts representerar barns bildvärldar. Regnbågen är ett vanligt motiv. Barn ritar, fantiserar och diktar ihop sagor och berättelser om den. I utställningen kommer barnens bildvärldar till liv genom animationer, och även i den rumsliga gestaltningen.

Under hashtaggen #coronarainbow har regnbågen använts som en hoppfull symbol. I länder där det har varit utegångsförbud har regnbågar dykt upp i fönstren för att muntra upp förbipasserande. Eftersom regnbågar ofta syns när solen skiner igen efter ett kraftigt regnoväder, är det inte konstigt att den blivit en symbol för hopp om en ljusare framtid. Regnbågen påminner oss om att det finns något att se fram emot även efter en mörk tid.

Besökare i alla åldrar: "Pricka vidare" i utställningen!
På en av väggarna i utställningen finns det möjlighet för dig att vara med och skapa med färgglada prickar.

Utställningen visas på Eskilstuna konstmuseum 23 juni–25 oktober.
Museets öppettider är tisdag-fredag 11.00-16.00, lördag-söndag 12.00-16.00

(Bilden är från Svenskt barnbildarkiv, Gunnar Sandbergs samling. Upphovsman och årtal okänt.)

Information
Evenemangsplats Eskilstuna konstmuseum

Munktellstaden, Portgatan 2, Eskilstuna

Arrangör Eskilstuna konstmuseum 016-710 13 69 Skicka e-post Länk till arrangör