Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

5 september - 8 november
kl. 00.00
Ebelingmuseet

Tove Axelsson – Vad jag såg

I utställningen "Vad jag såg" presenteras gestaltningar av minnen, övermålade på gamla ofärdiga bilder, dukar och pannåer, skärmväggar och papper. Det är abstrakt måleri i blandteknik, akryl, spray och pennor. Ett intuitivt arbete i många lager.

Oftast är det med naturen som utgångspunkt men det kan även ha sitt ursprung ur minnen från färger i en inredning, arkitektur och stadsmiljö. Det finns egentligen ingen uttalad undersökning och inget tydligt koncept utan det är kompositioner av samlade intryck. Bilderna kan härledas till natur, minnen från Axelssons tid vid havet som vikarierande fyrvaktmästare på Nidingen. Intryck hon fått under en promenad, människor hon mött eller ett minne från något hon läst eller lyssnat på.

Tove Axelsson arbetar med att gestalta sina intryck, för att se vad hon såg. Hennes bilder är abstrakta, de föreställer ingenting eller allting av det hon sett. Kompositioner av intryck, fragment, detaljer och större perspektiv. Det lilla eller det stora. Det opåtagliga. Färgerna och formerna är verktyg snarare än direkta avbilder. Dukens form är ett hinder, en inramning, en utmanande begränsning för ett fortsättande som ofta sprider sig vidare ut på väggar, golv och möbler.

Verken som presenteras på Ebelingmuseet är tagna ur serien "Som jag ser det", målningar och teckningar från de fyra senaste åren.

Tove Axelsson är född 1966 i Stockholm, bor och verkar i Stockholm och Dalsland. Hon är utbildad på Konsthögskolan, Umeå Universitet 1992-97. År 2004 vidareutbildade hon sig till trädgårdsmästare och arbetar sedan dess, parallellt med konsten, i eget företag med trädgårdsdesign. Tove Axelsson har haft ett flertal separat- och grupputställningar på konsthallar och museer, bland annat på Röhsska museet i Göteborg, Designmuseet i Köpenhamn, Svensk Form i Stockholm, galleri Agata, Stockholm Art Fair, Galleri Andrén Schiptjenko, Bohusläns museum och konsthallarna i Tyresö, Tomelilla och Mora.

Information
Evenemangsplats Ebelingmuseet

Eskilstunavägen 5, Torshälla

Arrangör Ebelingmuseet 016-710 73 05 Skicka e-post