Melodifestivalen i STIGA Sports Arena

Frågor och svar inför Melodifestivalen 2024 i Eskilstuna

Alla som varit på plats vet om det. Att uppleva Melodifestivalen live liknar inte något annat. På den här sidan samlar vi återkommande frågor och svar inför Melodifestivalen 2024 i STIGA Sports Arena.

Sidan uppdateras löpande baserat på inkomna frågeställningar.

FAQ - vanliga frågor inför Melodifestivalen 2024 i Eskilstuna

När släpps biljetterna till Melodifestivalen?

Den 6 november släpps biljetterna till Melodifestivalturnén. Biljetterna släpps via livenation.se samt ticketmaster.se. Köp inte biljetter via andra kanaler än dessa två!

Jag har köpt biljetter i andra hand via en annan sajt än de rekommenderade, kan någon kontrollera att de är giltiga?

Nej, varken vi, Livenation eller Ticketmaster kan kontrollera giltigheten på biljetter köpta av tredje part. Även om grundbokningen är äkta så händer det tyvärr att samma biljetter säljs till flera olika sällskap och det upptäcks först i entrén.

En annan risk med att köpa biljetter från en tredje part (utöver att du får betala överpriser) är att det inte finns något sätt för biljettleverantören att nå dig eftersom du inte är registrerad som köpare av biljetten. Du kan till exempel gå miste om information inför eventet kring ändringar av tid/plats eller om eventet ställts in.

Är det någon åldersgräns på Melodifestivalen?

Nej, på ordinarie biljetter finns det inte någon åldersgräns, barn är hjärtligt välkomna till Melodifestivalen! Alla, oavsett ålder, behöver dock en giltig biljett (även om man sitter i knä). På vissa VIP- och paketeringsbiljetter kan det dock förekomma åldersgräns.

Finns det några VIP-paket?

Ja, på alla matinéer och sändningar finns VIP-paket. Vid större förfrågningar, maila till vip@livenation.se.

Finns det rullstolsplatser?

Ja, på alla arenor finns det rullstolsplatser. De bokas via Ticketmasters tillgänglighetslinje; 0776-70 77 77. En ledsagare går med gratis på samma biljett. På grund av utrymningsskäl kan rullstolar endast stå på anvisad sektion.

Är det samma show på repen som på sändningarna?

Ja, repen är precis som sändningen men med ett lottat resultat. På matinérepen är dock inte alla artister sminkade, och all pyro används ej.

Det står att alla platser kan skymmas av teknik, vad innebär det?

Eftersom det är en tv-sändning så finns det kameror, fotografer, sladdar och annan teknisk utrustning lite överallt i arenan. Många kameror och fotografer rör sig, så alla platser kan komma att skymmas något. På en del ställen, till exmpel vid kamerakran och mixplats, där vi vet att det är extra skymt, står det utskrivet på pristypen att det är skymd sikt så det syns redan vid köptillfället.

Vad gör jag om jag inte hittar min plats eller har andra synpunkter när jag är på plats i arenan?

Ta kontakt med någon av publikvärdarna på plats i arenan.